Filteren op
Prijs
Fabrikant
PC Maat
Doornmaat
SKG keurmerk
Vorm voorplaat
Type slot
Draairichting
Dagschoot omkeerbaar?
Voorplaat lengte
meer... minder
Voorplaat breedte
Kleur voorplaat
Type Paniekfunctie
Filter

Meerpuntssluiting

Meerpuntssluiting kopen? Mijnijzerwaren heeft een breed assortiment meerpuntssluitingen van de merken Nemef, HMB, KFV en Fuhr. Een deur met een meerpuntssluiting zorgt voor een nog betere beveiliging van jouw huis. Een meerpuntssluiting, of driepuntssluiting, is een slot waarmee de deur op meerdere punten tegelijk op slot kan. Door het draaien van de sleutel of het bewegen van de deurkruk gaat de deur in één keer op meerdere punten op slot. 

De meeste sloten hebben een SKG keurmerk en maken het elke inbreker lastig.

Welke driepuntssluiting heb ik nodig?

Binnen een paar vragen naar de meerpuntssluiting voor jóuw situatie!

Wat is een meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting is een insteekslot dat zich op meerdere punten vergrendeld en is dus uitmate geschikt voor het beveiligen van buitendeuren. Met maar 1 handeling vergrendeld de deur zich op meerdere punten in het kozijn. Allerlei bijzetsloten zijn verleden tijd zodat de deur alleen van veiligheidsbeslag voorzien hoeft te worden. Veel van de meerpuntssluitingen hebben een SKG keurmerk. Wil je een meerpuntssluiting vervangen? Met de keuzehulp hierboven vind je eenvoudig de juiste vervangende meerpuntssluiting. 

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel van een meerpuntssluiting is natuurlijk dat de deur zich met maar 1 handeling op minimaal 3 punten vergrendeld in het kozijn. Dit biedt een verbeterde veiligheid en inbraakpreventie. Het is niet meer nodig om bijzetsloten op de deur te monteren waardoor de deur ook zo gezegd 'schoon' blijft. Een bijkomend voordeel van meerpuntssluitingen is dat de deur ook onder en boven in het kozijn vergrendeld en dus dicht getrokken wordt. Hierdoor wordt de deur steviger tegen de tochtstrip getrokken en zal tocht voorkomen worden.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten en merken meerpuntssluitingen. Wanneer je een meerpuntssluiting gaat vervangen dan doe je er goed aan deze 1 op 1 te vervangen. Je vervangt het dan voor exact dezelfde. Hierdoor hoef je geen aanpassingen aan de deur te doen. Verder is er ook een verschil tussen cilinder en krukbediende meerpuntssluitingen. Het verschil tussen deze 2 wordt hieronder verder besproken. Tot slot zijn er ook elektronische meerpuntssluitingen. Deze kunnen bijvoorbeeld middels een elektronische impuls bediend worden. 

Cilinder of krukbediende meerpuntssluiting kopen?

Wanneer kies je voor een cilinderbediende meerpuntssluiting of krukbediende meerpuntssluiting? Bij een cilinderbediende meerpuntssluiting wordt het gehele slot doormiddel van de sleutel vergrendeld of ontgrendeld. Bij een krukbediende meerpuntssluiting bedien je de sluiting met de kruk door hem omhoog te bewegen. Heb je een oude deur die wellicht iets is krom getrokken? Een krukbediende meerpuntssluiting is in dat geval aan te raden zodat niet alle druk op de cilinder komt bij het afsluiten van de deur.

Meerpuntssluiting voor de voordeur en achterdeur

Bij MijnIJzerwaren vind je meerpuntssluitingen voor de voordeur en achterdeur. Eigenlijk is het ook afhankelijk van het deurbeslag dat op de betreffende deur gemonteerd zit. Zo hebben veel voordeuren een vaste voordeurknop. Wanneer dat bij jou ook het geval is, dan is het belangrijk dat je kiest voor een cilinderbediende meerpuntssluiting. Achterdeuren hebben vaak zowel aan de binnen als buitenzijde een deurkruk. Hier is het ook mogelijk om een krukbediende meerpuntssluiting te plaatsen.

Een meerpuntssluiting plaatsen

Een meerpuntssluiting plaatsen is geen dagelijkse klus en daarom begrijpen we dat je wat advies en tips nodig hebt. Het 1 op 1 vervangen van de meerpuntssluiting is goed te doen wanneer je de juiste stappen volgt. Op onze adviespagina een meerpuntssluiting monteren lees je stap voor stap hoe je dit kunt doen!

Meerpuntssluiting kopen?

Heb je een meerpuntssluiting nodig ter vervanging of voor een nieuwe deur maar kom je er niet uit welke je nodig hebt? Neem dan contact met ons op of app/mail een foto van de situatie zodat we gericht advies kunnen geven.